Jongerencoaching

Wat is jongerencoaching
Jongerencoaching is laagdrempelig, praktisch en positief. De coaching richt zich op het ondersteunen en stimuleren van de jongeren, 13 t/m 18 jaar. Mijn doel als jongerencoach is om uw kind inzicht te geven in zijn of haar eigen kracht, kwaliteiten, mogelijkheden en talenten. Zodat deze ingezet kunnen worden bij het maken van (ingewikkelde) keuzes in zijn of haar groei naar zelfstandigheid, zodat zij meer regie krijgen over hun leven. Natuurlijk ben ik er ook voor u als ouder als steuntje in de rug.

Wanneer jongerencoaching
U kunt bij SOS jongerencoaching wanneer uw puber ondersteuning nodig heeft in zijn of haar groei naar volwassenheid, wanneer u als ouder een vraag over de opvoeding heeft of wanneer u een steuntje in de rug kunt gebruiken. De puberteit heeft een duidelijk doel: je losmaken van je ouders om op eigen benen te kunnen staan. Een lastige fase voor zowel u als ouders als voor uw kind. Zowel fysiek als mentaal is niets meer hetzelfde. Uw kind bevindt zich in deze fase tussen kind zijn en volwassen worden. In deze fase zijn ze veel met zichzelf bezig en proberen te ontdekken wie ze zijn en vragen zich af wie ben ik, wat kan ik, hoe zie ik eruit en wie wil ik zijn? Ze zijn daar onzeker over en daardoor ook kwetsbaar. Leeftijdsgenoten worden belangrijk en er wordt afstand genomen van de ouders. Ze moeten belangrijke keuzes maken, bijvoorbeeld de studiekeuze, en ook de snel veranderende maatschappij stelt steeds meer eisen hen, waardoor het soms te veel kan worden en begeleiding handig is.

Verder kunt u bij SOS jongerencoaching terecht wanneer er bij u puber sprake is van:

Als gespecialiseerd jongerencoach kan ik u en uw puber helpen. We gaan samen werken aan inzichten, eigenwaarde, zelfbewustzijn en behoeftes. Hier zal uw puber de rest van zijn volwassen leven profijt van hebben.

Hoe werkt het 
Na een vrijblijvende kennismaking (meestal telefonisch), maken we een afspraak voor een eerste gesprek. Dit intakegesprek is bedoeld om de huidige situatie in kaart te brengen en de hulpvraag van u als ouders en uw kind helder te krijgen. U mag zelf aangeven of u wilt dat uw kind aanwezig is bij de intake.

Geïnteresseerd? 
Neem vrijblijvend contact met mij op.