Kindercoaching

Wat is Kindercoaching
Kindercoaching is laagdrempelig, oplossingsgericht, praktisch en positief. Mijn doel is om uw kind, in zes tot acht sessies, zich weer bewust te maken van zijn of haar eigen kwaliteiten, mogelijkheden en talenten. Vanuit deze bewustwording zal uw kind zelf antwoorden ontdekken die het meest bij hem of haar passen. Hierbij besteed ik aandacht aan het vergroten van zijn of haar vaardigheden. Tevens en transformeer ik belemmerende gedachten om naar bekrachtigende gedachten. De methode die ik hiervoor gebruik is de Matrixmethode). Op deze manier wordt er een basis neergelegd van zelfvertrouwen en wordt hun zelfkennis vergroot. Dit is iets waar uw kind de rest van zijn of haar leven profijt aan heeft.

Wanneer Kindercoaching
U kunt bij SOS kindercoaching terecht voor een vraag over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van uw kind. Bijvoorbeeld als uw kind al een tijdje niet lekker in z’n vel zit of als je je zorgen maakt over zijn of haar gedrag. Ook kan SOS kindercoaching goed helpen als uw kind in een moeilijke situatie zit, bijvoorbeeld door een scheiding of het verlies van een dierbare. U kunt zonder verwijzing bij mij terecht. Ik help u graag verder. Hieronder een aantal voorbeelden van vaak voorkomende problemen:

Veel van deze problemen horen bij het opgroeien, echter wanneer het uw kind in de weg gaat staan is kindercoaching een passende oplossing. Help u kind een goede basis neer te leggen van zelfvertrouwen en hun zelfkennis te vergoten. Natuurlijk ben ik er ook voor u als ouder, gewoon als steuntje in de rug.

Een observatie op school en/of met leerkracht/intern begeleider behoort ook tot de mogelijkheden. Soms kan het helpend zijn om het gedrag van je kind ook op een andere plek dan thuis onafhankelijk te laten observeren. Afhankelijk van de uitkomst van deze observatie kunnen we het plan van aanpak verder bijstellen. Zo kan er een goed plan op maat gemaakt worden.

Coachingstechnieken
Ik maak gebruik van verschillende werkvormen, afhankelijk van wat het best bij uw kind aansluit. Tijdens de sessie zal ik niet alleen praten, zo kunnen we ook creatief aan de slag of doen we bewegings- en lichaamsgerichte oefeningen. Ik gebruik geen vaste methode omdat ieder kind is uniek en iedere situatie is anders.

Hoe werkt het 
Na een vrijblijvende kennismaking (meestal telefonisch), maken we een afspraak voor een eerste gesprek. Dit intakegesprek is bedoeld om de huidige situatie in kaart te brengen en de hulpvraag van u als ouders en uw kind helder te krijgen. U mag zelf aangeven of u wilt dat uw kind aanwezig is bij de intake.

Geïnteresseerd?
Neem vrijblijvend contact met mij op.