Moeite met emoties uiten of reguleren

Emoties hebben wel allemaal en spelen een heel belangrijke rol. Ze helpen ons om ons gedrag te sturen en snel te handelen. Woede, jaloezie, teleurstelling, blij en frustratie zijn emoties waar alle kinderen regelmatig mee te maken krijgen. In tegenstelling tot de meeste volwassen beschikken kinderen vaak nog over onvoldoende vaardigheden om hun emoties te benoemen en op een juiste manier te uiten. Het gevolg is dat ze hun emoties vaak op een heftige manier uiten. Denk maar aan een driftbui of een extreme boosheid.

Omgaan met emoties is ingewikkeld voor een kind omdat hij of zij moet beschikken over de juiste vaardigheden zoals het beheersen van zijn of haar impulsen, emoties van jezelf en anderen kunnen benoemen en herkennen. Het goede nieuws is dat bovengenoemde vaardigheden aangeleerd kunnen worden. Het resultaat is dat uw kind controle krijgt over zijn emoties.

Heeft uw kind moeite met het reguleren of uiten van zijn emoties? Ja, wacht dan niet langer en help uw kind goed om te gaan me zijn of haar emoties.

Vraag direct een vrijblijvend advies gesprek aan.